Vecka 39 (38+1)

De senaste dagarna har varit sega, börjar bli riktigt frustrerande att vara gravid. Vill så gärna att Pyret ska komma nu. Vill veta vem som finns där inne i magen. Rent fysiskt går de dock fortfarande förvånansvärt bra, har egentligen inga krämpor alls (får lite ont i rygg/mage till och från) utan de är just de psykiska som är jobbigt nu. Att vara så nära mål...utan att veta var målet är. Vill så gärna känna/se tecken på att de snart är dags men än så länge är de lugnt som en filbunke.

/Anna

Fortsätter att vakna på nätterna gör jag i alla fall...

Gravid | | Kommentera |

Profylaxkurs nr 1

Vi var ju på första profylaxkursen i måndags. De var vi och ytterligare tre par (lagom stor grupp måste jag säga) + Pia (barnmorskan som har gruppen). Fick lära oss lite om andningstekniker, massage och partnerns roll. Fick bland annat lära oss djupandning (där in- och utandning är lika lång). När vi satt och tränade på denna kände jag att jag blev helt yr, huvudet snurrade, mådde illa och blev helt svettig. När övningen väl var klar undrade Pia hur jag mådde (hon såg att jag var svimfärdig). Fick lägga mig i en soffa vid sidan om med benen upp i luften. Efter ett tag kändes de bättre och jag gick och satte mig igen. Hann dock bara sitta ett par minuter innan jag blev svimfärdig igen. Fick spendera resten av kurstillfället liggande på golvet. Vet inte varför jag var så känslig. Har ju lågt tryck (förutom hos BM) men brukar ju inte svimma av att bara sitta rakt upp och ner. Kändes lite pinsamt men Pia försäkrade att hon sett och upplevt värre saker. Tillfället var hur som helst bra och jag ser fram emot nästa tillfälle om en vecka. 
 
/Anna
Gravid | | Kommentera |

Namn

Martin och jag gick igenom våra namnlistor för ett tag sen och nu har vi tre pojknamn och tre flicknamn som vi båda gillar (vi har dock ett som toppar). Pojknamn som Martin ratade var mina pojknamn Måns, Milo och Benjamin. Jag ratade däremot Martins Casper och Albin. Martin valde sedan bort mina flicknamn Emma, Elin och Mira. Minns faktiskt inte vilka flicknamn som Martin hade som jag valde bort. Hur som helst ska de bli spännande att se vem Pyret är! Idag känns de dock som om Pyret aldrig kommer att vilja titta ut... 2 veckor kvar (och 5%) av graviditeten (till vecka 40). Känns som en evighet!

/Anna
Gravid | | Kommentera |
Upp