Snart en vecka

För drygt en vecka sen föddes Oliver. De är konstigt hur livet kan ändas snabbt. Då för en vecka sen undrade jag om Pyret någonsin skulle titta ut, nu en vecka senare känns det som om Oliver har varit här en evighet! Allt är dock fortfarande väldigt nytt och lite skrämmande, de är tur att man är två! Men långsamt försöker man hitta något som kan liknas vid en vardag, även om det är Oliver som bestämmer ALLT!

Kommer skriva om förlossningen och allt sådant längre fram - när jag får tid (om ca 15 år eller så). Vi mår alla bra och det är huvudsaken så här långt. Bloggen kommer tyvärr därför inte att prioriteras.

/Anna
Gravid | | En kommentar |

ÄNTLIGEN

Den 22 juni kl 21:13 föddes äntligen Oliver! 51 cm lång och med en vikt på 2890 gram. Både Martin och är överlyckliga!

/Anna

Gravid | | 6 kommentarer |

Hemma igen

Var på förlossningen i morse, och de visade sig att min kropp mognat på sig en hel del. Livmodertappen hade minskat och mjuknat upp (verkar som promenader och hoppborg gjort sitt). BM satte på inrådan av Pia (BM som hade profylaxkursen) en lugnande akupunkturnål på mig eftersom jag var/är lite orolig/stissig. Akupunkturen gjorde mig faktiskt väldigt lugn, i alla fall fram tills BM gjorde även en mindre skön hinnsvepning (igen). Hon sa till och med att "nu har jag varit riktigt elak", Martin tyckte dock att jag klarade de bra och försökte verkligen koncentrera mig på min andning. Gjorde CTG och Pyret sov i magen, men efter hinnsvepningen var både jag och Pyret helt klarvakna! Fick även träffa en läkare som gjorde ett UL som såg mycket bra ut (bra flöde i navelsträngen, fostervatten osv). Man kunde till och med se att Pyret låg och sög på navelsträngen! Läkaren tyckte att man kunde sätta igång mig om jag ville (eftersom jag var så pass mogen och har så regelbundna och kraftiga sammandragningar) men eftersom jag vill helst att kroppen ska komma igång själv beslutade vi att vänta i alla fall två dagar (eftersom Pyret mår så bra). Så återbesök på lördag (midsommardagen) och troligtvis igångsättning då om inget hänt. Läkaren trodde dock att jag skulle vara tillbaka på förlossningen innan dess, och för första gången så känns det som om förlossningen är nära! Väldigt nära!

/Anna
Gravid | | Kommentera |
Upp